Am fost in week-end in piata si spre surprinderea mea am gasit mazare. Nu ma asteptam sa apara asa de devreme. Bineinteles ca am cumparat fara sa ma gandesc ce sa fac cu ea; parca nu imi era totusi pofta de o mancare de mazare. Asadar, am facut putin research si am dat peste aceasta reteta pe greatbritishchefs.com. Poate vi se pare putin ciudata, sau doar mie mi s-a parut la inceput, insa am zis ca e ceva nou si trebuie sa incerc. Aceste minitarte cu mazare si menta sunt foarte fresh si sunt perfecte pentru un brunch sau un picnic.
Durata: 1h 30
Dificultate: usoara
Portii: 8 minitarte
Ingrediente:
- aluat pentru tarta
- 200 gr mazare fiarta
- 1 ou
- sucul de la 1/2 lime
- 2 linguri parmezan ras
- 1 lingura iaurt
- 3 crengute menta tocate
- 1 catel de usturoi
- 15 gr unt topit
- sare, piper
Pentru inceput pregatim aluatul pentru tarta. Din intreaga cantitate obtinuta veti folosi aproximativ o treime. Restul de aluat il puteti tine la congelator.
Incalzim cuptorul la 200ºC. Intr-un blender sau cu mixerul vertical pisam toate ingredientele, pana obtinem o pasta omogena. Da, este asa de simplu.
Tapetam cu faina blatul pe care vom intinde aluatul. Intindem aluatul astfel incat sa fie gros de 1-2 mm. Taiem aluatul si il punem in formele pentru tarta. Adaugam cate o lingura din compozitie. Punem deasupra cateva boabe de mazare si introducem tartele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, pana cand se rumeneste aluatul, iar umplutura se ingroasa.
Asteptati sa se raceasca inainte de a le servi. Aceste minitarte cu mazare si menta sunt perfecte in cazul in care vreti sa le pregatiti cu cateva ore sau o zi inainte sa aveti invitati.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!