Aproape ca imi este rusine sa recunosc, insa pana anul acesta nu am incercat branza halloumi. Auzisem de ea, o vazusem peste tot in meniuri in ultimii ani, insa niciodata nu m-am simtit atrasa sa o incerc. Asta pana cand am fost in vizita la o prietena draga in Berlin, unde am mancat cel mai bun sandwich cu halloumi si sos de mango – o nebunie. Daca si voi aveti zile in care pur si simplu nu aveti timp sa stati in bucatarie, atunci trebuie neaparat sa incercati acest sandwich cu branza halloumi, ciuperci si ardei.
Durata: 15 min
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 4 pite
- 200 gr branza halloumi
- 4-5 ciuperci champignon mari
- 1 ardei rosu gras
- valeriana
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
Pitele puteti fie sa le cumparati, fie sa le pregatiti acasa, insa eu una prefer sa le fac de la zero pentru ca aduc un plus de savoare.
Curatam ciupercile si ardeiul si le taiem felii. Incingem uleiul intr-o tigaie si calim ciupercile si ardeiul. Punem sare si piper proaspat macinat. Lasam legumele in tigaie pana cand raman fara apa s se rumenesc putin.
Taiem branza halloumi in felii groase de 1-2 centimetri. Incingem o alta tigaie si punem feliile de branza. Le lasam cateva minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.
Taiem pita pe jumatate si punem branza halloumi, ciuperci, ardei si valeriana. Daca aveti in casa, adaugati si niste pasta de susan. Serviti alaturi o salata simpla de rucola si valeriana.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!