Pana acum 3 ani nu concepeam ideea de a manca spanac decat in salata. Niciodata nu m-a atras spanacul gatit, pana cand am fost la un curs de gatit si in momentul acela m-am indragostit. De atunci, incerc sa il includ in diferite retete. Aceste rulouri de vinete cu spanac si ricotta mi-au placut foarte mult si in plus dureaza mai putin de 30 de minute sa le pregatesti.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 100 gr ricotta
- 1 vanata
- 70 gr spanac proaspat
- 2 catei de usturoi
- 4 rosii cherry
- 50 ml suc de rosii
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura unt
- sare
Incalzim cuptorul la 200°C.
Spalam vanata si o taiem pe lungime in felii groase de cativa milimetri. Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si coacem feliile de vinete, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Intr-o tigaie topim untul, adaugam usturoiul zdrobit si il calim. Adaugam frunzele de spanac si le lasam la gatit la foc mare timp de cateva minute, pana cand se evapora toata apa.
Intr-un castron amestecam spanacul cu ricotta. Asezonam cu sare.
Punem cate o lingurita din umplutura obtinuta pe fiecare felie de vanata si o rulam.
Asezam rulourile de vanata intr-un vas. Turnam sucul de rosii peste rulouri si punem cateva rosii cherry.
Rulourile de vinetecu spanac si ricotta trebuie sa stea la cuptor aproximativ 15 de minute.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!