Cand am descoperit ca poti face supa crema de leurda si menta, a trebuit sa incerc si eu. Este foarte buna! Are un usor gust de usturoi, este racoroasa datorita mentei si are o culoare apetisanta!
Durata: 40 min
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 350 gr dovlecel
- 250 gr cartofi
- 100 gr leurda
- 50 ml smantana – optional
- 1 ceapa medie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura menta proaspata
- Seminte de pin
- Sare, piper
Intr-o oala mai mare calim 1-2 minute ceapa tocata marunt. Adaugam dovlecelul si catofii curatati si taiati in cubulete. Turnam aproximativ 1.5 litri de apa. Lasam sa fiarba pana cand putem introduce cu usurinta furculita in cartofi. Adaugam leurda si menta tocate si mai lasam sa fiarba 2-3 minute.
Punem totul intr-un blender si mixam pana obtinem o crema fina. Turnam supa crema in oala si adaugam smantana. Lasam pana da in clocot si luam de pe foc. Asezonam cu sare si piper, dupa gust.
Servim supa crema de leurda si menta cu seminte de pin si crutoane cu usturoi.
Daca va place si voua leurda, astept sa imi scrieti propunerile voastre de retete. Gasiti aici mai multe retete pe baza de leurda.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!