Anul acesta am facut pentru prima oara mustar acasa si mi-a placut la nebunie. In mod cert voi incerca si alte variante, pentru ca de acum inainte cred ca va fi mereu prezent la mine in frigider.
Durata: 15 min ( 48-72h pentru macerarea semintelor de mustar)
Dificultate: usoara
Ingrediente:
- 60 gr seminte de mustar
- 50 gr otet de mere
- 150 ml vin alb
- 1 lingura miere
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 1/2 lingurita sare
Punem toate ingredientele intr-un bol sau o caserola, amestecam si acoperim recipientul. Boabele de mustar vor sta la macerat in frigider cel putin 48h.
Dupa 48-72h, punem toate ingredientele intr-un blender si mixam. Eu am ales sa nu il fac foarte fin si am lasat si cateva bobite intregi. Daca va doriti un mustar de casa mai fin, atunci il mixati mai mult si il puteti trece si printr-o sita.
Nu a fost deloc complicat si gustul este chiar super! De cand l-am pregatit, l-am folosit in diferite retete: sandwich, friptura de curcan cu mustar si vin, salata cu sfecla rosie si oua, legume la cuptor, salata verde. Acestea sunt doar cateva idei, insa va las pe voi sa mai experimentati si alte retete si poate imi spuneti si mie ce sa mai incerc.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!