Sos chimichurri

Daca nu ai incercat pana acum sosul chimichurri, trebuie neaparat sa il treci pe lista de must try. Am mancat prima oara acest sos la un curs la care am gatit carne de vita. Nu mai incercasem pana atunci, insa m-am indragostit, mai ales ca imi place foarte mult patrunjelul.

Sos chimichurri

Durata: 15 min

Dificultate: usoara

Portii: 6

Ingrediente:

  • 3 legaturi mari de patrunjel
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 linguri otet din vin rosu/ suc de lime
  • 1-2 lingurite oregano uscat
  • 2-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu – optional
  • Sare

Spalam bine patrunjelul. Eu prefer sa rup fiecare frunza de patrunjel si sa inlatur codita, intrucat este mai tare. Tocam patrunjelul fie cu cutitul, fie la robot. Usturoiul il tocam marunt. Daca va place sa fie un gust mai puternic de usturoi, folositi patru catei, daca nu, doar doi. Curatam ardeiul iute, inlaturam semintele si il tocam fin. Daca nu doriti sa fie sosul picant, puteti sa nu folositi ardei iute sau o cantitate mai mica.

Amestecam intr-un bol toate ingredientele. Ideal, sosul trebuie lasat minimum 2 ore inainte de a fi servit, pentru a se combina toate aromele. Sosul poate fi pregatit si cu 24h inainte de a fi servit si se pastreaza la frigider in acest timp.

Cu ce merge sosul chimichurri? Cu friptura de vita, in salate, cu conopida coapta, cu legume sau carne la gratar, iar lista poate fi foarte lunga.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!