Continuam seria retetelor vegetariene cu un burger vegetarian cu ciuperci, quinoa si naut. Chiar merita sa il incercati, eventual in week-end, cand aveti mai mult timp la dispozitie.
Durata: 1 h
Dificultate: medie
Portii: 4
Ingrediente:
- paine naan
- 200 gr naut fiert
- 2 ciuperci mari champignon
- 35 gr quinoa
- 50 gr branza de capra
- 1 rosie
- 1 avocado
- 1 felie de paine
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- salata rucola
- praz (optional)
- piure de ardei copti
- 1/2 lingurita usturoi uscat
- ulei de masline
- sare, piper
Spalam bine ciupercile si le taiem cubulete. Incingem 1-2 linguri de ulei intr-o tigaie si punem ciupercile. Adaugam usturoiul uscat, sare si piper. Le lasam pe foc pana cand se nu mai au deloc apa si se rumenesc putin.
Fierbem quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj si o lasam sa se raceasca.
Mixam la blender nautul, painea si usturoiul, pana obtinem o pasta fina. Incalzim cuptorul la 200º C.
Amestecam pasta de naut, quinoa si ciupercile. Adaugam patrunjelul tocat fin si o lingura de ulei de masline, amestecam si impartim compozitia in patru bile.
Intr-o tava punem hartie de copt si o ungem cu putin ulei de masline. Luam fiecare bila in parte si o aplatizam.
Introducem tava la cuptor. Lasam sa se coaca pentru aproximativ 25 de minute, pana cand se rumenesc si devin usor crocante la exterior.
Taiem rondele rosiile si prazul. Avocado il sectionam pe jumatate si il taiem felii groase de jumatate de centimetru.
Taiem pe jumatate painea naan. Ungem baza cu o lingura de piure de ardei copti. Asezam deasupra o chiftea si branza de capra. Punem 2 felii de rosii, praz, avocado si rucola. Saram dupa gust si macinam deasupra niste piper. Acoperim totul cu cealalta jumatate de paine naan.
Serviti alaturi o salata sau legume la cuptor. Ce spuneti, va tenteaza si pe voi acest burger vegetarian cu ciuperci, quinoa si naut?
Mai multe retete de burgeri gasiti aici.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!