Daca nu gresesc, acum jumatate de an am promis ca revin si cu o reteta vegetariana de lasagna. Ce pot sa spun? M-am mobilizat chiar repede. 🙂 Mai mancasem lasagna cu spanac, insa niciodata lasagna vegetariana cu varza kale. Recunosc ca voi ramane mereu fan lasagna cu carne de vita, insa si aceasta este o reteta foarte buna.
Durata: 1h 10 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 3 foi de lasagna
- 300 gr varza kale creata
- 200 gr ceapa
- 140 ml lapte
- 1 rosie
- 50 gr cascaval
- 20 gr unt
- 15 gr faina
- parmezan (optional)
- 3 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare, piper
Spalam varza kale si inlaturam portiunea dura de pe mijlocul frunzei. Tocam marunt frunzele. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam. Punem la incins intr-o tigaie 2-3 linguri de ulei de masline.
Calim ceapa si usturoiul cateva minute, pana cand se inmoaie. Adaugam varza kale si lasam sa se caleasca pentru aproximativ 10 minute, la foc mediu. Saram si piperam dupa gust.
Incalzim cuptorul la 180ºC.
Intr-o cratita punem untul la topit. Adaugam faina si amestecam. Turnam treptat laptele si amestecam pana obtinem un sos omogen. Lasam pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase.
Intr-o tava punem putin sos alb. Asezam deasupra o foaie de lasagna, jumatate din varza kale, cateva felii de rosii si putin cascaval ras. Turnam 1/3 din sosul alb. Repetam procesul. La final mai radem si putin parmezan.
Introducem lasagna cu varza kale la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, pana cand se rumeneste.
Lasagna vegetariana cu varza kale se serveste imediat, insa este la fel de buna si rece, ba as putea spune ca imi place mai mult rece, dupa ce a stat cateva ore la frigider.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!