Am dat peste aceasta reteta din intamplare si m-a facut curioasa. Se cheama briami sau ratatouille grecesc si este o reteta delicioasa de legume la cuptor. Este reteta perfecta atunci cand cand tii post sau iti este pofta de o mancare fara carne.
Durata: 2h
Dificultate: usoara
Portii: 4-6
Ingrediente:
- 4 cartofi medii
- 2 rosii medii
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 1-2 cepe medii
- 2 ardei rosii
- 5 linguri suc de rosii
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 lingura mix mirodenii grecesti (oregano, busuioc, menta)
- ½ cana de apa (am folosit o cana de 250 ml)
- Sare, piper
Incalzim cuptorul la 180ºC. Taiem cartofii, dovlecelul si vanata in cubulete de aproximativ 2 centimetri. Dovlecelul si vanata nu trebuie curatate de coaja. Taiem felii ceapa, rosiile si ardeii.
Adaugam legumele intr-un castron mai mare si amestecam cu usturoiul taiat felii, mixul de mirodenii, patrunjelul tocat marunt si uleiul de masline. Amestecam sucul de rosii cu apa si turnam peste legume. Transferam legumele intr-o tava mai mare astfel incat sa nu se suprapuna foarte tare.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o introducem la cuptor. Dupa aproximativ o ora verificam daca legumele s-au inmuiat. Daca putem introduce furculita cu usurinta, atunci scoatem folia de aluminiu si le lasam se se rumeneasca pentru inca jumatate de ora.
Briami se serveste cald cu branza feta si pita greceasca.
Mai multe retete grecesti gasiti aici.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.
Pofta buna!