Am decis sa ignor vremea de afara. Chiar daca ninge, pentru mine a venit primavara. M-am dus in piata Obor si totul era verde. M-am intors cu doua sacose pline cu spanac, salate, leurda, loboda, nasturel, stevie, ceapa si usturoi verde. 🙂 Am tot auzit lumea vorbind de supa crema de spanac, insa pana acum nu am incercat. Eu sunt fanul numarul unu leurda, asadar m-am gandit sa le combin si am facut o supa crema de spanac si leurda.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 500 ml supa de legume
- 500 gr spanac (curatat)
- 25 gr leurda (curatata)
- 50 gr cartofi
- 50 gr ceapa
- 25 gr usturoi verde
- 25 gr unt
- sare, piper
Supa crema de spanac si leurda este foarte usor de pregatit. Cred ca cel mai mult dureaza sa cureti spanacul. Intr-o oala incapatoare si cu fundul putin mai gros, punem la topit untul. Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si cartoful taiat in cubulete foarte mici. Le lasam sa se caleasca 2 minute, avand grija sa nu se arda.
Intr-o alta oala, punem la fiert supa de legume si o luam de pe foc dupa ce da in clocot.
Adaugam treptat peste ceapa, spanacul si leurda si amestecam. Poate ca la inceput o sa vi se para ca nu incape tot spanacul, insa pe masura ce se gateste, se inmoaie si isi pierde din volum. Dupa ce am adaugat tot spanacul, mai lasam sa se gateasca aproximativ 1 minut. Nu este necesar sa gatim mai mult spanacul. Adaugam supa de legume, sare si piper si punem totul intr-un blender. Mixam pana cand obtinem o supa crema fina.
Punem un bol intr-un alt vas cu apa si gheata. Strecuram supa crema in bol. In felul acesta, supa crema de spanac si leurda nu isi va schimba culoarea.
Puteti sa faceti si niste crutoane cu pesto de leura, care merg de minune cu supa crema. Mie imi place sa servesc rece supa crema de spanac si leurda.
Gasiti aici mai multe retete de primavara. Printre preferatele mele se numara humus cu leurda si cartofi noi la cuptor cu marar si usturoi verde.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!