Ravioli cu branza de capra, ricotta si menta

Incepe maratonul de facut paste, mai exact ravioli. Am facut probabil pentru o luna intreaga. Le-am congelat si atunci cand mi se face pofta, dureaza foarte putin sa le pregatesc. Astazi va propun ravioli cu branza de capra, ricotta si menta, la care am adaugat si un sos alb cu salvie si vin.

Durata: 2hravioli cu branza de capra, ricotta si menta

Dificultate: medie

Portii: 25 ravioli (diametru 4 cm)

Ingrediente:

  • Aluat paste (1/2 din cantitatea din reteta)
  • 1 galbenus de ou

Umplutura

  • 75 gr branza de capra
  • 75 gr ricotta
  • 4-5 frunze menta
  •  sare, piper

Sos de salvie

  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 20 gr unt
  • 50 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1 crenguta salvie
  • Sare, piper

Pregatim aluatul pentru paste si il punem la frigider. Intre timp pregatim umplutura. Frecam branza de capra cu ricotta si menta tocata marunt. Adaugam sare si piper, dupa gust.ravioli cu branza de capra

Impartim aluatul in 4. Punem destula faina pe blatul de lucru, astfel incat sa nu se lipeasca aluatul. Intindem foaia de aluat. Aceasta trebuie sa fie foarte subtire. Eu nu am folosit o masina pentru paste, ci am intins aluatul cu facaletul. Pe lungime, foaia a avut aproximativ 50 cm. Dintr-o foaie am obtinut 12-13 ravioli cu diametrul de 4 cm.

Impartim foaia in doua. Jumatate o ungem cu galbenus de ou. Punem din loc in loc cate o lingurita de compozitie. Asezam deasupra cealalta jumatate de foaie si incercam sa scoatem tot aerul. Galbenusul de ou ajuta foile sa se lipeasca. Am folosit o forma de ravioli pentru a taia aluatul. Daca nu aveti, puteti folosi un cutit si sa lipiti marginile cu furculita. Dupa ce intindem foile, trebuie sa avem grija sa le folosim cat de repede posibil, pentru a nu se usca prea tare. Daca nu, folosim un prosop umed pe care il punem deasupra pentru a mentine aluatul elastic.

ravioli cu branza de capra

Punem apa la fiert cu o lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba, adaugam si pastele.

Intre timp pregatim sosul. Topim intr-o oala untul. Adaugam usturoiul tocat marunt si lasam sa se caleasca cateva minute. Adaugam faina si amestecam. Turnam vinul si lasam sa se reduca la jumatate. Adaugam salavia si smantana. Lasam sosul la foc mic pana incepe sa sa ingroase. Punem sare si piper dupa gust. Strecuram sosul.

Intr-o farfurie asezam cateva bucati de ravioli cu branza de capra si turnam cateva linguri de sos de salvie. Punem piper proaspat macinat si optional, putin parmezan ras.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy