Aluat pentru paste

De fiecare data cand imi intra ceva in cap, nu pot renunta la idee. Weekend-ul trecut mi-am dorit foarte mult sa fac ravioli, asadar am facut de la zero acest aluat pentru paste.

Durata: 1haluat pentru paste

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 500 gr faina alba

Cernem faina si o punem pe blatul de lucru. Facem o gropita in mijloc si punem ouale pe care le batem putin cu furculita. Incorporam faina putin cate putin. La inceput va fi foarte greu de framantat si probabil o sa va ganditi ca ati gresit gramajele. Aluatul trebuie framantat aproximativ 15 minute, pana cand va deveni mai elastic. La inceput aluatul va fi foarte dur si dificil de framantat.

Dupa ce terminam de framantat aluatul, il punem in folie alimentara si il bagam la frigider. Daca nu vom pune folia, atunci acesta va face o coaja. Lasam aluatul sa se odihneasca minimum 30 de minute sau pana cand trebuie sa il folosim.

Pentru a obtine o foaie subtire, putem fie sa folosim o masina pentru paste, fie sa il intindem cu facaletul, ceea ce am facut eu. Am impartit aluatul in 4, intrucat altfel ar fi fost foarte greu de manipulat. Dintr-un sfert de aluat am obtinut o foaie lunga de aproximativ 50 de centimetri. Foaia trebuie sa fie foarte subtire. Pentru a ne asigura ca nu se lipeste de blat, punem mai multa faina pe blatul de lucru.

Acum dam forma dorita. Eu am ales sa fac ravioli. Din jumatate de aluat am obtinut aproximativ 25 de ravioli cu diametrul de 4 centimetri.

Ce trebuie sa luam in calcul, este faptul ca dupa ce am intins aluatul, acesta trebuie sa fie manevrat destul de repede, intrucat se va usca. Daca il lasati mai mult de 5 minute, folositi un prosop umed pentru a-l acoperi.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy