Paste cu sos de rosii si burrata

De cand lucrez mai mult de acasa, am inceput sa fac paste cel putin o data pe saptamana. Sunt foarte usor si rapid de pregatit si sunt foarte gustoase. In urma cu cateva luni am facut o portițe de paste cu sos de rosii si nu mai aveam deloc parmezan, insa aveam niste burrata in frigider. Si a fost o combinatie super! Sos de rosii cu burrata cremoasa si busuioc sunt un must try!

Paste cu sos de rosii si burrata

Durata: 30 min

Dificultate: usoara

Portii: 1

Ingrediente:

  • 100-150 gr paste
  • 100 gr burrata
  • 200 gr sos de rosii mai gros
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • Parmezan – optional
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • Busuioc si menta
  • Piper si sare dupa gust

Punem intr-o oala apa cu o lingurita de sare. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgem bine pastele de apa.

Intre timp pregatim sosul. Curatam ceapa si usturoiul. Punem sosul de rosii, ceapa si usturoiul in blender si mixam pana obtinem un sos omogen. Turnam sosul intr-o oala, adaugam o lingura de ulei de masline si il fierbem 5-10 minute, pana cand se ingroasa. Adaugam sare si piper proaspat macinat.

Punem pastele in farfurie si turnam sosul de rosii peste. Punem burrata peste sosul fierbinte. Mie imi place sa ma adaug si putin busuioc si menta si bucati de parmezan.

Pentru mine gustul este genial, insa va las si pe voi sa imi spuneti parerea voastra!

Paste cu sos de rosii si burrata

Mai multe retete de paste gasiti aici. Va recomand sa incercati ravioli din dovlecei umpluti cu ricotta si kale si ravioli cu branza de capra , ricotta si menta.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.

Pofta buna!