Ravioli din dovlecei, umpluti cu branza ricotta si kale

Ce faci atunci cand ai foarte multi dovlecei? Incerci sa devii creativ! Eu am fost surpsinsa de aceasta reteta si nu ma asteptam sa imi placa asa de mult acesti ravioli din dovlecel. Am mai facut o portie dubla si a doua zi!

Ravioli din dovlecei cu ricotta si kale

Durata: 45 min

Dificultate: usoara

Portii: 1

Ingrediente:

  • 100 ml suc de rosii
  • 1 dovlecel- aprox. 200gr
  • 100 gr branza ricotta
  • 2-3 frunze varza kale
  • parmezan (optional)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 frunza de menta uscata
  • busuioc proaspat
  • sare, piper

Incalzim cuptorul la 200ºC.

Incingem intr-o tigaie o lingura de ulei de masline si calim 10-20 secunde usturoiul tocat fin. Adaugam varza kale tocata si turnam 50 ml de apa. Lasam pe foc pana cand se evapora toata apa.

Intr-un castron punem branza ricotta scursa de zer, adaugam varza kale racita, menta maruntita si sare si piper dupa gust. Amestecam pana cand toate ingredientele sunt incorporate.

Spalam dovlecelul. Folosim peeler-ul de legume pentru a obtine felii foarte subtiri, pe care sa le putem indoi fara a se rupe. Pentru fiecare ravioli vom folosi 4 felii, pe care le vom suprapune ca in poza de mai jos. Saram dovleceii, punem aproximativ jumatate de lingura de umplutura si impaturim, acoperind umplutura cu fiecare jumatate de felie de dovlecel. Dintr-un dovlecel veti obtine 6-8 ravioli.

Ungem un vas cu putin ulei de masline, punem ravioli cu partea impaturita in jos, turnam sucul de rosii si coacem la cuptor timp de 30 de minute. Atunci cand scot ravioli din cuptor, mie imi place sa rad parmezan sau branza pecorino, sa pun piper proaspat macinat si cateva frunze de busuioc proaspat.

Sper sa incercati si voi acesti ravioli din dovlecei si daca va treziti intr-o zi cu foarte multi dovlecei si nu stiti ce sa faceti cu ei, gasiti aici mai multe retete care sa va inspire.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!