Miercuri am avut seara cu specific italienesc si bineinteles ca nu a putut sa lipseasca de pe masa focaccia. Aceasta reteta de focaccia implica un timp mai mare de pregatire, insa este fara framantare.

Durata:
- 15 min pregatire
- 12-24 h dospire
- 15 min coacere
Dificultate: medie
Portii: 6-8
Ingrediente:
- 500 gr faina 650
- 8 gr sare
- 4 gr drojdie instant
- 325 gr apa
- 30-40 gr ulei de masline
- Optional pentru topping – masline, rozmarin, usturoi sau rosii uscate
Cernem faina intr-un bol mai mare. Adaugam drojdia, sarea si apa si amestecam pana cand obtinem un aluat lipicios. Nu este nevoie sa framantam mai mult de un minut. Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca la temperatura camerei minimum 8 ore, pana la cel mult 24 de ore. In poze vedeti cat de mult a crescut aluatul in 24 de ore.


Pentru coacere am folosit o tigaie de fonta. Ungem bine tigaia cu ulei de masline. Turnam aluatul in tigaie si il intindem pe intreaga suprafata. Acoperim din nou cu folie de plastic si mai lasam aluatul sa stea la temperatura camerei inca 2 ore.
Incalzim cuptorul la 220ºC.
Dupa ce au trecut cele doua ore, inlaturam folia de plastic si facem mici gropite in aluat cu varful degetelor. Eu am ales sa fac o focaccia simpla, insa puteti adauga rozmarin, masline, usturoi copt sau rosii uscate.

Coacem focaccia 15-17 minute, pana cand devine aurie si crocanta.
Intre timp am amestecat o lingura de unt cu usturoi zdrobit. Am uns focaccia cu unt dupa ce am scos-o de la cuptor si de abia am rezistat sa se raceasca putin inainte sa rup o bucata. La masa s-a mancat imediat si am regretat ca nu am facut portie dubla.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!