M-am indragostit de aceasta tarta cu lime, desi prima oara cand am pregatit-o nu mi-a iesit cum trebuie. Din dorinta mea ca deserturile sa nu fie foarte dulci, am folosit lapte condensat neindulcit si din acest motiv textura tartei nu a mai fost fina. Mi-am invatat lectia si am mai facut o data tarta cu lime si a fost delicioasa! Iar culoarea este geniala!
Durata: 40 min ( plus inca 6 ore pentru a se raci)
Dificultate: usoara
Portii: 8-10
Ingrediente:
Blat
- 175 gr biscuiti digestivi
- 50 gr unt
Umplutura
- 500 gr lapte condensat indulcit
- 5 galbenusuri
- Sucul de la 5 lime
Pentru aceasta reteta am folosit o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Am pus la baza hartie de copt, pentru a ma asigura ca nu se lipeste blatul.
Incalzim cuptorul la 175ºC.
Zdrobim biscuitii pana cand obtinem firimituri mici, fie la robotul de bucatarie, fie intr-o punga si ii pisam cu facaletul. Topim untul. Amestecam biscuitii cu untul.
Turnam biscuiti zdrobiti in tava si ii intindem cu mana pe fundul tavii. Apasam bine blatul cu fundul unui pahar neted. Coacem blatul timp de 10 minute, pana se rumeneste putin.
Intre timp pregatim umplutura. Intr-un bol mixam galbenusurile de ou timp de aproximativ un minut. Adaugam treptat laptele condensat si continuam sa mixam. La final adaugam si sucul de lime si pe masura ce amestecati, o sa observati ca crema incepe sa se ingroase. Sucul de lime ajuta ca proteinele din galbenusuri si laptele condensat sa se lipeasca. Zaharul din laptele condensat joaca un rol foarte important. Daca nu ar fi fost laptele indulcit, atunci textura cremei ar fi fost ca de lapte branzit. Acelasi lucru s-ar fi intamplat daca laptele nu ar fi fost condensat. Puteti vedea mai jos in video care trebuie sa fie consistenta umpluturii.
Turnam unplutura peste blat si coacem tarta timp de 15 minute. Da, doar 15 minute! Si eu am fost sceptica prima oara, insa nu este nevoie sa o coacem mai mult. Mijlocul va fi inca putin moale, insa se va intari dupa ce se raceste. Tarta cu lime trebuie sa stea la frigider minimum 6 ore inainte de a o servi. Sper sa puteti rezista atata; recunosc ca mie mi-a fost foarte greu.
Puteti sa ornati tarta cu lime cu frisca sau cu sos de mango si ananas.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!