Choux a la creme a devenit unul dintre deserturile mele preferate. Singurul dezavantaj, este faptul ca dupa ce mananci acea gogosica cu crema de vanilie, nu te mai poti opri. Si va recomand sa nu faceti greseala pe care am facut-o eu ultima oara. Am asamblat choux a la creme cu inca patru pofticiosi langa mine. Practic, cum faceam una, imediat disparea.
Durata: 2h
Dificultate: medie
Portii: 40-50 choux
Ingrediente:
- aluat pentru eclere/choux
- crema de vanilie
- 200 gr zmeura
Pentru a obtine acele gogosele dragalase, urmati pasii de aici. Bineinteles, puteti sa le cumparati gata facute, daca sunteti in criza de timp, insa eu una prefer sa le fac in casa.
Dupa ce le scoatem de la cuptor, le intepam cu scobitoarea si le lasam sa se raceasca. Cat timp gogoselele se fac la cuptor, pregatim crema de vanilie, pe care o punem la racit. Ca alternativa, puteti sa umpleti choux cu frisca.
Pentru a umple choux, taiem un capacel in partea superioara si punem crema de vanilie cu o lingurita. Adaugam zmeura si asezam capacelul la loc. Daca nu va place zmeura, puteti sa o inlocuiti cu un alt fruct sau sa le lasati simple. Mie imi place gustul dulce-acrisor.
Preferabil este sa umpleti choux cu cel mult cateva ore inainte de a fi servite, pentru a nu se inmuia. Puteti sa pastrati cateva zile choux in pungi de plastic, inainte de a le folosi.
Tips & tricks:
- Adaugati in crema de vanilie calda putina ciocolata si amestecati; astfel obtineti un alt tip de crema pentru a umple choux;
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!