Uneori imi place sa mai renunt la carne si incerc sa gasesc noi retete, pe care in mod normal le-as fi pregatit cu carne. Asa m-am gandit sa fac lasagna vegetariana cu ciuperci si vinete. Mie una mi se pare delicioasa si trebuie sa o incercati si voi,
Durata: 1h 10 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 1 vanata medie
- 500 gr ciuperci champignon
- 50 gr cascaval
- 1 legatura marar
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- ulei de masline
- sare, piper
Sos bechamel
- 140 ml lapte
- 20 gr unt
- 15 gr faina
- 1/4 lingurita oregano
- sare, piper
Incalzim cuptorul la 180ºC.
Spalam vanata si ciupercile. Feliem vanata pe lung. Feliile trebuie sa fie groase de cativa milimetri. Punem la incalzit o tigaie in care pulverizam putin ulei de masline. Asezam feliile de vanata si le lasam cate 1 minut pe fiecare parte.
Tocam marunt ciupercile si usturoiul. Intr-o alta tigaie, punem la incins 2 linguri de ulei de masline. Calim 1-2 minute usturoiul, fara sa se arda. Adaugam ciupercile si le lasam pana cand scade toata apa. La final adaugam faina, mararul tocat marunt, sare si piper.
Cat timp se fac ciupercile, pregatim si sosul bechamel. Topim untul, adaugam faina si amestecam. Turnam treptat laptele si amestecam pana cand nu mai sunt cocoloase. Lasam sosul la foc mic, pana cand incepe sa se ingroase. Adaugam sare, piper si oregano.
Ungem cu ulei o tava. Punem 1-2 felii de vanata, 1/2 din ciuperci, 1/3 din sosul bechamel si 1/3 cascaval ras. Repetam pasii.
Introducem la cuptor lasagna vegetariana cu ciuperci si vinete pentru aproximativ 30 de minute, pana cand se rumeneste.
Poate va tenteaza sa mai incercati lasagna vegetariana cu varza kale sau reteta clasica de lasagna cu carne de vita.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!