Paste cu dovlecel si sos alb cremos

Atunci cand trebuie sa pregatesti ceva rapid, aceste paste cu dovlecel si sos alb cremos sunt salvarea ta. 🙂 Sunt gata in mai putin de 30 de minute si sunt delicioase!

Durata: 30 min

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:paste cu dovlecel si sos alb cremos

  • 250 gr paste
  • 1 dovlecel mediu
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 20 gr unt
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura patrunjel
  • praz/ceapa verde (optional)
  • parmezan (optional)
  • sare, piper

 

Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu o lingurita de sare. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le lasam conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand pastele au fiert, le scurgem de apa intr-o sita. Pastele le alegeti in functie de preferinte si de ce mai aveti prin casa. Preferatele mele sunt tagliatelle, fie ele simple, cu leurda sau spanac.

Punem la incins uleiul intr-o tigaie. Spalam dovlecelul si il taiem cubulete. Il punem in tigaie si il lasam cateva minute, pana cand incepe sa se inmoaie. Asezonam si luam tigaia de pe foc.

Intr-o alta tigaie pregatim sosul. Topim untul. Adaugam usturoiul tocat marunt si il lasam sa se caleasca aproximativ un minut. Intr-un castron amestecam faina cu putin lapte caldut, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Turnam peste diferenta de lapte si smantana. Turnam laptele si smantana peste usturoi si lasam sosul pe foc, pana cand incepe sa se ingroase. La final adaugam sare si piper proaspat macinat, dupa gust. Luam sosul de pe foc si adaugam dovleceii.

Intr-o farfurie punem pastele, adaugam sosul si punem deasupra, dupa preferinte, patrunjel tocat marunt, parmezan, sau putina ceapa verde.

Sa imi spuneti cum vi se par aceste paste cu dovlecel si sos alb cremos.

Daca si voua va plac la fel de mult pastele, poate vreti sa incercati si ravioli cu branza de capra, ricoota si menta sau paste cu sparanghel, ciuperci si pesto de leurda.

ravioli cu branza de capra, ricotta si menta

paste cu sparanghel, ciuperci si pesto de leurda

 

 

 

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy