Continuam seria de retete cu ciuperci. Cum v-am spus si in postarea anterioara, inca nu m-am saturat de ele. In ultima perioada imi place sa incerc retete simple si rapide. In plus, nu ai nevoie decat de cateva ingrediente, iar skills-urile de bucatar sunt minime 🙂 . Daca ai maximum 30 de minute la dispozitie si iti plac ciupercile, atunci iti recomand sa incerci aceasta reteta – galbiori cu ardei si usturoi.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 1
Ingrediente:
- 250 gr galbiori
- 1 ardei gras rosu
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de nuci
- 1/2 lingurita salvie
- sare, piper
Curatam ciupercile, ardeiul si usturoiul. Eu am taiat pe jumatate galbiorii, iar ardeiul l-am taiat rondele. Usturoiul il zdrobim cu lama cutitului si il tocam. Deja am facut jumatate de reteta 🙂 .
Incalzim uleiul intr-o tigaie. Mi se pare geniala combinatia ciuperci, ulei de nuci si salvie. Calim usturoiul aproximativ 1 minut, impreuna cu salvia. Adaugam ciupercile si ardeiul si le lasam 5-10 minute, la foc mediu spre mare. Daca le lasam la foc mic, atunci vor lasa foarte multa apa si se vor inmuia ardeii. Punem sare si piper si cum ar spune nepotica mea, gataaa!
Eu le-am mancat asa, insa cred ca merg de minune si ca garnitura.
Mai multe retete cu ciuperci gasiti aici. Puteti incerca si ciuperci Portobello umplute.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!