Aceste minitarte cu somon si sparanghel te vor scoate din incurcatura atunci cand trebuie sa faci ceva rapid si gustos. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si de mai putin de 30 de minute pentru a le prepara.
Dificultate: usoara
Portii: 12 minitarte
Ingrediente:
- 5 oua
- 50 gr cascaval
- 50 gr somon
- 5 fire sparanghel verde
- 2 fire ceapa verde
- 5 linguri lapte
- Cateva fire marar
- 1 lingura ulei de masline
- Unt pentru uns tava
- Sare, piper
Incalzim cuptorul la 180ºC. Punem o tigaie pe foc si incingem uleiul. Tocam partea alba a cepei si putin din cea verde si o punem la calit in tigaie. Inlaturam 1-2 cm din partea mai dura de la sparanghel si il taiem in rondele de 0.5 – 1 cm grosime. Punem sparanghelul in tigaie, asezonam si il lasam sa se inmoaie pentru cateva minute, la foc mic.
Intr-un castron batem cu furculita ouale cu laptele. Adaugam cascavalul dat prin razatoarea mica si mararul tocat si amestecam bine. Separat, taiem somonul in bucati mai mici.
Pentrun aceste minitarte am folosit o tava de briose pe care am uns-o cu unt pentru a nu se lipi. In tava vom pune mai intai sparanghel, apoi cateva bucatele de somon, iar deasupra 1-2 linguri din compozitia cu ou. Impartiti ingredientele egal, astfel incat sa obtineti 12 minitarte.
Introducem tava la cuptor pentru 15 minute, pana devin rumene. Bineinteles, in cazul in care nu aveti o tava pentru briose, puteti folosi orice tip de tava. In functie de tipul tavii, este posibil sa fie nevoie sa mariti timpul de coacere cu 5-10 minute.
Mie una imi place sa mananc reci aceste minitarte cu somon si sparanghel. Va asigur ca vor fi foarte indragite! Pentru a ajunge pentru toata lumea, mai bine faceti doua portii! 🙂
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.
Pofta buna!