Astazi vreau sa va propun o reteta care imi aminteste foarte mult de copilarie. Cand eram mica obisnuiam sa mananc oua umplute cu pate pana mi se facea rau sau pana constientiza mama cat de multe mancasem. 🙂
Ouale umplute sunt un aperitiv clasic; nu de multe ori l-am vazut servit la masa, insa din punctul meu de vedere nu ai cum sa dai gres. Varianta mea preferata de oua umplute este cea cu pate, insa pot fi pregatite in nenumarate feluri: ton, bacon, maioneza, etc.
Dificultate: usoara
Portii: 10
Ingrediente:
- 5 oua
- 75 gr pate
- maioneza
- 1 gogosar in otet
- sare
Punem ouale intr-o oala cu apa rece. Ouale trebuie sa fie intr-un singur strat si sa nu se suprapuna, iar apa trebuie sa le acopere in intregime. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, le lasam aproximativ 6 minute. Luam oala de pe foc, aruncam apa fierbinte si turnam apa rece. Lasam ouale sa se raceasca pentru 10 minute, dupa care le putem decoji.
Curatam ouale fierte de coaja si le taiem in doua, pe lungime. Cu o lingurita scoatem galbenusul si il punem intr-un castron. Amestecam cu furculita galbenusul cu pateul, pana obtinem o pasta. Saram putin albusurile de ou si le umplem cu o lingurita.
Decoram ouale cu maioneza si gogosari in otet. Mie personal, mi se par aceste oua umplute cu pate destul de grele si de aceea prefer sa pun si ceva acru.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.
Pofta buna!