Paste de dovlecei cu sos de rosii

Weekend-ul acesta am incercat pentru prima oara paste de dovlecei. Recunosc ca sunt o alternativa foarte gustoasa la pastele traditionale din faina si in plus sunt si mai light. Astazi va propun o reteta de vara: paste de dovlecei cu sos de rosii.

Durata: 30 minpaste de dovlecei cu sos de rosii

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 4 dovlecei medii
  • 4 rosii mari
  • 10-12 rosii cherry
  • 2-3 catei de usturoi
  • bususioc
  • ulei de masline
  • parmezan (optional)
  • sare, piper

Mai intai pregatim sosul de rosii. Decojim cele 4 rosii si le punem intr-un blender sau le dam prin razatoare. Eu am folosit 2 rosii galbene si de aceea sosul are o culoare portocalie. Intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline. Taiem usturoiul felii si il calim 1-2 minute. Adaugm sucul de rosii si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa, aproximativ 15-20 de minute.

Taiem pe jumatate rosiile cherry si le punem in tigaie. Mai lasam sa fiarba 1-2 minute si luam tigaia de pe foc. Adaugam sare, piper proaspat macinat si cateva frunze de busuioc.

Pastele de dovlecel le-am facut cu un aparat de facut spaghete vegetale. Exista varianta sa nu le gatiti deloc, insa mie imi place sa le gatesc putin. Intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline. Punem pastele de dovlecel si le calim max. 1 minut la foc mare, pana se inmoaie putin.

Mie mi-au placut la nebunie aceste paste de dovlecei cu sos de rosii. Voua?

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy