Weekend-ul acesta am incercat pentru prima oara paste de dovlecei. Recunosc ca sunt o alternativa foarte gustoasa la pastele traditionale din faina si in plus sunt si mai light. Astazi va propun o reteta de vara: paste de dovlecei cu sos de rosii.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 4 dovlecei medii
- 4 rosii mari
- 10-12 rosii cherry
- 2-3 catei de usturoi
- bususioc
- ulei de masline
- parmezan (optional)
- sare, piper
Mai intai pregatim sosul de rosii. Decojim cele 4 rosii si le punem intr-un blender sau le dam prin razatoare. Eu am folosit 2 rosii galbene si de aceea sosul are o culoare portocalie. Intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline. Taiem usturoiul felii si il calim 1-2 minute. Adaugm sucul de rosii si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa, aproximativ 15-20 de minute.
Taiem pe jumatate rosiile cherry si le punem in tigaie. Mai lasam sa fiarba 1-2 minute si luam tigaia de pe foc. Adaugam sare, piper proaspat macinat si cateva frunze de busuioc.
Pastele de dovlecel le-am facut cu un aparat de facut spaghete vegetale. Exista varianta sa nu le gatiti deloc, insa mie imi place sa le gatesc putin. Intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline. Punem pastele de dovlecel si le calim max. 1 minut la foc mare, pana se inmoaie putin.
Mie mi-au placut la nebunie aceste paste de dovlecei cu sos de rosii. Voua?
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!