Mai este foarte putin si se termina postul. Daca sunteti in pana de idei si nu stiti ce sa mai pregatiti, ce ziceti de niste hummus cu leurda?
Durata:
- 12-24h pentru inmuiat (daca folositi naut uscat)
- 20 min pregatire hummus
Dificultate: usoara
Ingrediente:
- 225 gr naut fiert
- 50 gr leurda
- 60 ml apa de la naut
- 2 linguri tahini
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- Sare, piper
In cazul in care folositi naut uscat, puneti boabele intr-o oala si acoperiti-le cu apa. Lasati nautul la inmuiat peste noapte. Dimineata, dupa ce s-a umflat, fierbeti nautul pentru cateva ore, pana cand bobul se inmoaie. Scurgeti nautul de apa, insa nu aruncati toata apa in care a fiert.
Intr-un blender punem sucul de la lamaie si leurda tocata si mixam pentru 30 de secunde. Adaugam boabele de naut si uleiul de masline. Mixam pana obtinem o pasta omogena. Adaugam apa treptat pana cand ajungem la consistenta dorita – este posibil sa fie nevoie sa micsorati sau sa mariti cantitatea de apa.
Turnam intr-un castron pasta de naut obtinuta. Adaugam tahini si sare si amestecam. Decoram hummusul cu boia dulce, leurda tocata marunt si cateva picaturi de ulei de masline. Imi place foarte mult sa mai adaug si cateva boabe de rodie sau muguri de pin.
Pe langa faptul ca are o culoare foarte frumoasa, acest hummus cu leurda are un gust foarte bun!
Gasiti aici mai multe retete de hummus.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!