Aproape mereu am branza halloumi in casa. Imi place alaturi de omleta, in salate sau mai nou in aceste wrap-uri. Aceasta reteta poate fi modificata in functie de preferintele fiecaruia, sau in functie de ce ai in frigider, cum fac si eu de cele mai multe ori.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 4 lipii
- 250 gr halloumi
- 1 dovlecel
- 1 avocado
- 100 gr ciuperci brune
- 1 ardei kapia
- 8 rosii cherry
- 2 linguri quinoa fiarta
- 2 linguri porumb fiert
- ceapa verde/ chivas
- salata verde
- sos de rosi picant
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
Spalam legumele. Taiem dovlecelul in rondele groase de cativa milimetri. Feliem ciupercile si ardeiul. Intr-o tigaie ingingem uleiul de masline si calim dovlecelul, ciupercile si ardeiul, timp de 5-10 minute, la foc puternic. Cu 1-2 minute inainte de a lua legumele de pe foc, adaugam rosiile taiate in jumatate. Asezonam cu sare si piper, dupa gust.
Taiem branza halloumi in 8 felii. Punem feliile de halloumi intr-o tigaie incinsa si le lasam 1-2 minute pe fiecare parte.
Luam o lipie si o ungem cu sos de rosii. Punem cateva frunze de salata, 2 felii de halloumi, un sfert din legumele calite, porumb fiert, ceapa verde, quinoa si cateva felii de avocado. Rulam lipia si o infasuram intr-un servetel pentru a nu se desface. Yummy!
Mai multe retete cu halloumi gasiti aici. Va recomand sa incercati si aceasta salata greceasca cu naut si branza halloumi.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!