Supa crema de morcovi, dovlecel si ardei copti

Duminica asta mi-a venit o super pofta de supa crema. Cat de greu poate sa fie? Absolut deloc si nu ai nevoie de super skills-uri de bucatar. Ca de cele mai multe ori, atunci cand vreau sa fac o supa crema, deschid frigiderul si ma inspir. Sunt nenumarate variante de supa crema, iar azi m-am gandit sa fac o supa crema de morcovi, dovlecel si ardei copti.

supa crema de morcovi, dovlecel si ardei copti

Durata: 45 min

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 250 gr morcov
  • 250 gr dovlecel
  • 1 ardei copt
  • 1 ceapa medie
  • 50 ml smantana pentru gatit (optional)
  • sare, piper

Curatam morcovii, dovlecelul si ceapa si le punem intr-o oala. Acoperim legumele cu apa si le lasam sa fiarba, pana cand se inmoaie.

Transferam supa si ardeiul copt in cana unul blender si mixam pana cand obtinem o compozitie omogena si fina.

Punem supa crema pe foc, adaugam smantana, sare si piper, dupa gust si o lasam sa mai dea o data in clocot. Pentru ca supa sa fie foarte fina, o poti trece printr-o sita.

Si daca esti fan supa crema (ca si mine), gasesti aici mai multe retete. Preferata mea este supa crema de rosii si ardei copti. Este pur si simplu fabuloasa!

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!