In urma cu o luna am avut seara italieneasca si am pregatit mai multe tipuri de pizza, printre care si aceasta pizza bufala. Pentru mine, aceasta este pizza perfecta, intrucat este foarte fresh. Am mai pregatit si pizza cu mozzarella si rucola, pizza cu ciuperci si sunca, pizza calzone. Iar la desert nu puea sa lipseasca clasicul tiramisu. Si muuult prosecco si aperol spritz.
Durata: 1h 30
Dificultate: medie
Portii: 4
Ingrediente:
- aluat pentru pizza
- 400 gr mozzarella di bufala
- suc de rosii
- busuioc proaspat
- 1 lingura ulei de masline
- piper proaspat macinat
Mai intai pregatim aluatul si il lasam sa creasca. Daca sunteti presati de timp, puteti cumpara aluatul de la o brutarie, insa mie imi place sa pregatesc aluatul acasa.
Incalzim cuptorul la temperatura maxima cu aproximativ 30 de minute inainte de coacere. Eu am doua caramizi in cuptor si prefer sa o coc direct pe ele.
Pentru ca mozzarella sa nu lase prea mult zer, o feliem inainte si o lasam pe un servet pentru a absoarbe lichidul.
Ungem cu ulei hartia de copt. Eu am ales sa fac 2 pizza mai mici. Aluatul trebuie sa fie gros de cativa milimetri, insa depinde de preferintele fiecaruia. Ungem aluatul cu 2-3 linguri de sos de rosii. Parintii mei pregatesc in fiecare vara suc de rosii si este pur si simplu delicios. Punem deasupra bucatile de mozzarella.
Transferam hartia de copt pe caramizi. Lasati pizza sa se coaca aproximativ 10 minute. In cazul in care lasati pizza mai mult in cuptor, mozzarella va lasa mai mult zer. Puteti eventual sa coaceti mai intai aluatul de pizza cu sosul de rosii, iar cu 2-3 minute inainte de final sa adaugati mozzarella.
Dupa ce scoatem pizza de la cuptor, adaugam cateva frunze proaspete de busuioc si piper proaspat macinat.
Mai multe retete de pizza gasiti aici. Si nu uitati sa incercati si reteta de tiramisu.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!