Aceasta supa usor picanta este usor de pregatit si ideala pentru o zi friguroasa. Supa este cremoasa, satioasa si plina de arome.
Durata: 45 min
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 500 gr morcovi
- 1 pastarnac mediu
- 2 cartofi medii
- 1 ceapa
- 1 lingura suc de ghimbir
- 100 ml smantana pentru gatit
- Sare si piper dupa gust
De cativa ani am inceput sa mananc supe creme si de atunci imi place sa incerc cat mai multe variante, intrucat nu sunt doar gustoase, ci si foarte usor de preparat.
Asa ca se ne punem pe treaba! Spalam si curatam legumele si le taiem in bucati mai mici pentru a fierbe mai repede. Le adaugam pe toate intr-o oala in care am adaugat apa astfel incat sa acopere toate legumele si le lasam sa fiarba. Oprim focul cand putem introduce furculita cu usurinta in morcovi.
Rasturnam totul in blender si mixam pana devine ca o pasta fina. Supa se pune din nou in oala in care am fiert legumele. In cazul in care aceasta este prea groasa, se mai poate adauga apa fierbinte. Se adauga sucul de ghimbir, smantana, sare si piper si se lasa sa mai dea de cateva ori in clocot.
Tips & tricks:
- Pentru o supa crema de morcovi mai aromata, puteti pune jumatate din morcovi sa se rumeneasca in cuptorul incalzit la 200º C pentru 30 de minute;
- Este mai bine ca supa crema de morcovi sa aiba o consistemta mai lichida, intrucat se va ingrosa putin dupa ce se va raci;
Poate nu stiati:
Morcovul:
- Este mai bine sa fie mancat fiert, intrucat isi pierde duritatea si este mai usor de digerat de organism, absorbind o cantitate mai mare de betacaroten;
Pofta buna!