Masline marinate

Am avut placerea ca timp de doua luni sa locuiesc in Geneva, unde obisnuiam sa merg foarte des la un restaurant italian, Nonna Gina, unde ma simteam ca acasa. De fiecare data ma intampinau cu un bol cu masline marinate si cateva felii de prosciutto. Imi comandam si un pahar de prosecco si deja eram fericita. 🙂 Mereu ma minunam cat sunt de bune acele masline si mi-am dorit sa stiu si eu cum sa le pregatesc. Dupa mai multe cautari, am gasit o reteta. Gustul nu este identic, insa se apropie foarte tare, iar rezultatul este extraordinar.

IMG_1561 i

Durata: 20 min

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 250 ml ulei de masline extra virgin
  • 300 gr masline naturale (nevopsite)
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 5-6 felii de coaja de lamaie si portocala (netratate)
  • 1 lingurita seminte de chimen (putin zdrobite)
  • 1 lingura rozmarin
  • 1 lingura cimbru
  • 2 frunze dafin

Incalzim uleiul in tigaie si adaugam restul ingredientelor, mai putin maslinele. Lasam uleiul la foc mic timp de aproximativ 3 minute. Luam tigaia de pe foc si adaugam maslinele.

Transferam maslinele intr-un borcan care se inchide ermetic si le lasam la marinat 2 zile.

Preferabil ar fi ca pentru aceasta reteta sa folositi masline nevopsite pentru a nu schimba gustul.

Mai multe retete specifice bucatariei italiene, gasiti aici. Una dintre preferatele mele este pizza bufala, o pizza foarte simpla si fresh. Iar la desert, bineinteles tiramisu, dar nu puteti gresi nici cu semifreddo cu ciocolata amaruie.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!