O noua luna, o noua dependenta – conopida! De abia astept sa vina seara de revelion pentru a pregati din nou conopida la cuptor cu sos tahini. M-am cam saturat de garniturile clasice, asa ca m-am gandit sa mai incerc si altceva. Rezultatul a fost peste asteptari, iar in plus nu este deloc de pregatit. Cred ca am spus cam totul in titlu 🙂 .
Durata: 40 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
Conopida la cuptor
- 1 conopida
- 1 lingura ulei de masline
- usturoi uscat
- piper
- sare
Sos tahini
- 1 lingura tahini
- 1 lingura suc de lamaie
- 1-2 linguri apa
- sare
Altele
- sumac
- patrunjel
Incalzim cuptorul la 200°C.
Spalam conopida si o uscam bine cu un prosop sau servetel. Inlaturand apa, conopida nu se va inmuia prea tare cand o coacem. Curatam conopida de frunze si o taiem in florete.
Ungem o tava cu ulei de masline. Asezam conopida in tava si o asezonam cu usturoi uscat, sare si piper proaspat macinat. Nu ingramadim floretele in tava, pentru a nu se inabusi. In functie de preferinte, puteti face un alt amestec de condimente. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana cand conopida este coapta si rumenita la exterior.
Cat timp se face conopida, pregatim sosul tahini. Amestecam toate ingredientele pana cand obtinem un sos omogen. Easy Peasy!
Turnam sosul peste conopida coapta. Puteti adauga si patrunjel tocat marunt si putin sumac.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!