Pui in stil persan

V-am mai povestit in urma cu ceva timp despre timpul petrecut in Lincoln si despre scurta excursie in York, unde am mancat cel mai bun wrap de pui. Asadar, m-am gandit sa adaptez putin reteta si am pregatit pui in stil persan cu legume la cuptor.

Durata: 50 min + min. o ora pentru marinare

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

Pui marinat

  • 600 gr piept de pui
  • cateva fire de sofran
  • 2-3 linguri apa fiarta
  • 30 gr rozmarin proaspat
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lingurite sare
  • piper proaspat macinat

Legume la cuptor

  • 4 cartofi medii
  • 1 dovlecel
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita usturoi uscat
  • sare

Altele

  • sfecla rosie coapta
  • sos harissa
  • sumac

Mai intai incepem prin a pregati marinada. Zdrobim sofranul, il punem peste apa fierbinte si il lasam la infuzat timp de 20 de minute, pana cand devine apa rosie.

Incalzim putin uleiul vegetal, il luam de pe foc si adaugam usturoiul zdrobit. Lasam usturoiul cateva minute in ulei pentru a-i da aroma si apoi il strecuram. Rozmarinul il tocam marunt.

Pieptul de pui il taiem in fasii.

Intr-un bol amestecam uleiul, rozmarinul, sarea, piperul si apa in care am infuzat sofranul. Adaugam fasiile de piept de pui si amestecam, astfel incat marinada sa acopere toata carnea. Acoperim bolul si marinam carnea cel putin o ora, preferabil peste noapte, in frigider. Veti observa ca puiul isi va schimba culoarea datorita sofranului.

Cat timp pieptul de pui se marineaza, pregatim legumele. Incalzim cuptorul la 200°C.

Spalam legumele si le taiem felii groase de cativa milimetri. Asezam hartie de copt pe gratarul de la cuptor. Ungem hartia de copt cu ulei de masline. Punem feliile de cartofi si dovlecel si le asezonam cu usturoi uscat si sare. Lasam legumele sa se coaca timp de 30 de minute, pana cand se rumenesc.

Scoatem pieptul de pui din frigider si il scurgem de apa. Incalzim o tigaie in care punem 1-2 linguri de ulei vegetal. Prajim carnea cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine aurie.

Servim pieptul de pui cu legume la cuptor, sfecla rosie coapta si sos harissa. Mie imi place sa pun si putin sumac peste pieptul de pui.

Daca aveti nevoie de inspiratie, gasiti aici mai multe retete internationale.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!