Crema cu apa de trandafiri

In urma cu cativa ani obisnuiam sa merg la o terasa in Bucuresti, unde serveau un desert cu crema cu apa de trandafiri si fructe la cuptor. Eram innebunita dupa acest desert. Este un desert mai mult de vara, insa am intarziat foarte mult cu postarea retetei. In orice caz, nu as refuza nici acum o portie. 🙂

crema cu apa de trandafiri

Durata: 30 min

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • 1 pastaie de vanilie

 Punem laptele, apa de trandafiri si zaharul intr-o oala si le lasam sa se incalzeasca la foc mic. Dupa ce da laptele in clocot, luam vasul de pe foc si il lasam sa se raceasca putin.

Separat, intr-un castron, amestecam galbenusurile cu faina. Turnam treptat o treime din laptele incalzit si il amestecam cu galbenusurile, pana cand se omogenizeaza. Inainte de a pune inapoi in oala compozitia, putem sa o strecuram pentru a evita cocoloasele. Lasam compozitia la foc mic si amestecam incontinuu, astfel incat sa nu se lipeasca de fundul sau peretii vasului.

Crema cu apa de trandafiri se face la foc mic, iar pe masura ce se va incalzi, se va ingrosa. Crema nu trebuie sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana cand se topeste. Crema nu va avea consistenta dorita calda, insa se va intari in momentul in care se va raci. Turnam crema intr-un vas si punem deasupra (direct peste crema) folie alimentara, astfel incat sa nu faca pojghita. Tinem crema cu apa de trandafiri la frigider cel putin cateva ore inainte de a o folosi.

Puteti folosi aceasta crema cu apa de trandafiri pentru a umple eclere sau choux.

aluat pentru eclere si choux

Totusi, daca este vara, va recomand sa o combinati cu piersici, nectarine si nuci coapte la cuptor. Eu ma declar indragostita de aceasta combinatie.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!