Conopida la cuptor cu sos gorgonzola

In ultima perioada am fost implicata si in alte proiecte si nu am mai avut foarte mult timp pentru a ma ocupa de blog. Acum, in preajma sarbatorilor, am decis sa iau o scurta pauza, sa ma relaxez si sa dedic mai mult timp blogului. Desi imi plac foarte mult toate preparatele traditionale de Craciun, in ultimii ani simt tot mai des nevoia de a avea cat mai multe legume pe masa. Daca si voua va place la fel de mult conopida, nu trebuie sa ratati reteta aceasta – conopida la cuptor cu sos gorgonzola.

Am regasit de multe ori denumirea de steak de conopida, insa prefer sa nu o folosesc, intrucat ajungi sa ai alte asteptari. Pentru mine, conopida la cuptor cu sos gorgonzola, este o reteta foarte gustoasa, insa sa nu ne amagim ca are gustul de steak 🙂 .

Conopida la cuptor cu sos gorgonzola

Durata: 40 min

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

Conopida la cuptor

  • 1 conopida
  • 1 lingura ulei de masline
  • usturoi uscat
  • piper
  • sare

Sos gorgonzola

  • 50 gr branza gorgonzola
  • 200 ml lapte
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingura rasa cu faina
  • piper
  • sare

Incalzim cuptorul la 200°C.

Spalam conopida si o uscam bine cu un prosop sau servetel. Inlaturand apa, conopida nu se va inmuia cand o coacem. Curatam conopida de frunze.

Taiem conopida in felii groase de 1-2 cm. Nu va stresati prea tare daca atunci cand taiati conopida, se rupe in florete. Puteti eventual incerca si reteta de conopida coapta cu sos tahini.

Ungem o tava cu ulei de masline. Asezam feliile de conopida si le asezonam cu usturoi uscat, sare si piper proaspat macinat. In functie de preferinte, puteti face un alt amestec de condimente. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana cand conopida este coapta si rumenita la exterior.

Conopida

Cat timp conopida este la cuptor, ne putem ocupa de sosul gorgonzola.

Amestecam cateva linguri de lapte caldut cu faina, pana cand nu mai sunt cocoloase. Turnam intr-o cratita si adaugam restul de lapte si smantana. Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand incepe sa se ingroase. Punem branza gorgonzola, si amestecam pana cand se topeste. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Pentru un gust mai puternic de gorgonzola, dublati cantitatea.

Cand scoatem conopida de la cuptor, o asezam intr-o farfurie si turnam deasupra sosul goronzola.

Mai multe retete vegetariene gasiti aici. Va recomand sa incercati si romanesco la cuptor cu usturoi si lamaie.

romanesco la cuptor cu usturoi si lamaie

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!