Ardeii copti cu sos de rosii sunt foarte usor si rapid de pregatit. Reteta este ideala mai ales in zilele de post sau atunci cand doriti o masa mai lejera.
Am un mare ajutor din partea parintilor mei care vara si toamna pregatesc “proviziile” pentru iarna ce va urma. Astfel, avem tot timpul ardei copti la congelator.
Durata: 15 min (daca aveti deja ardeii copti)
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 500 gr ardei copti
- 100 ml suc de rosii
- 100 ml apa
- 1 lingura ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
Este o reteta foarte simpla, prin urmare nu sunt multi pasi de urmat. Ardeii se taie felii subtiri si se aseaza intr-o tigaie incinsa in prealabil. Adaugam sucul de rosii si apa si lasam sa fiarba pentru 10 minute la foc mare pana scade sosul la jumatate.
Adaugam uleiul de masline, sare si piper, dupa gust si luam tigaia de pe foc. Mancarea se poate servi atat calda, cat si rece.
Tips & tricks:
- Puteti servii ardeii cu branza sarata: telemea sau branza feta;
Pofta buna!