Weekend-ul acesta am pregatit trei deserturi cu ciocolata. Unul dintre ele a fost semifreddo cu ciocolata amaruie. Ce este semifreddo? Este un desert semi-inghetat, care se face de obicei din smantana, oua si zahar. Semifreddo cu ciocolata amaruie, este ca un mousse de ciocolata, singura diferenta este ca vom baga la congelator pentru cateva ore acest desert.
Durata: 30 min (plus 3-4 ore la congelator)
Dificultate: medie
Portii: 2
Ingrediente:
- 50 gr ciocolata amaruie (85% cacao)
- 115 gr smantana (35% grasime)
- 1 albus
- 2 galbenusuri
- 25 gr zahar brun
- 1 lingura de rom
- 1 lingurita suc de lamaie
Topim ciocolata pe baie de aburi si luam de pe foc. Separat, batem smantana, pana se ingroasa putin.
Batem albusul cu sucul de lamaie, pana cand se intareste. Intr-un alt castron mixam galbenusurile cu zaharul, pana cand isi dubleaza volumul si incep sa se albeasca.
Adaugam galbenusurile, smantana si romul peste ciocolata topita si amestecam. Incorporam cu atentie albusul, astfel incat sa nu isi piarda volumul.
Turnam compozitia in doua recipiente si le bagam la congelator pentru 3-4 ore. Servim acest semifreddo cu ciocolata amaruie cu fructe sau frisca.
Cine nu iubeste ciocolata? Mai multe idei de retete super delicioase cu ciocolata, gasiti aici.
Si daca v-a placut acest semifreddo cu ciocolata amaruie, de ce sa nu incercati si un mousse de ciocolata si chilli?
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!