Mousse de ciocolata cu chilli

Let’s spice things up cu un mousse de ciocolata cu chilli. Mmm…am o slabiciune, iar aceea este ciocolata. Pur si simplu m-am indragostit de acest mousse de ciocolata; combinatia dulce, amarui, picant mi se pare pur si simplu geniala. Si daca tot se apropie Valentine’s day, ce poate fi mai hot de atat?

Am gasit aceasta reteta pe greatbritishchefs.com si mi-am dorit foarte mult sa o incerc si eu.

Durata: 30 min (plus inca o ora la frigider)mousse de ciocolata cu chilli

Dificultate: medie

Portii: 2

Ingrediente:

  • 125 gr ciocolata amaruie (85% cacao)
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita pudra de chilli

Topim ciocolata pe baie de aburi, dupa care o luam de pe foc. Intr-un castronel amestecam laptele cu cacao si chilli, pana se omogenizeaza si se formeaza o pasta. Adaugam laptele cu cacao peste ciocolata topita si amestecam.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile 1-2 minute si le punem peste ciocolata topita. Asezam din nou castronul pe baie de aburi si amestecam timp de 5-7 minute, pana cand incepe compozitia sa se ingroase, dupa care il luam de pe foc.

Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul si le mai batem pana cand se topeste tot zaharul.

Incorporam albusurile in compozitie. Amestecam cu o lingura de jos in sus, astfel incat sa mentinem volumul.

Impartim mousse-ul de ciocolata in 2 boluri si bagam la frigider pentru cel putin o ora, pentru a se intari. Servim acest mousse de ciocolata cu chilli cu fructe si fulgi de ciocolata.

mousse de ciocolata cu chilli

mousse de ciocolata cu chilli

Cine nu iubeste ciocolata? Mai multe idei de retete super delicioase cu ciocolata, gasiti aici.

Un tort care imi place mereu sa il pregatest si care este foarte pufos, este acest tort de ciocolata cu capsuni.

tort de ciocolata cu capsuni

tort de ciocolata cu capsuni

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy