Atunci cand ai invitati, cel mai simplu este sa pregatesti niste dipu-uri si toata lumea va fi fericita. Imi plac foarte mult vinetele si am incercat foarte multe retete de-a lungul timpului: moutabal, salata de vinete cu ceapa, salata de vinete cu usturoi, vinete cu branza feta la cuptor, vinete pane, rulouri de vinete si lasagna vegetariana cu ciuperci si vinete. In urma cu cateva saptamani am organizat seara cu specific oriental, iar dintre aperitive, nu a lipsit de pe masa Baba Ganoush – salata de vinete orientala.
Durata: 1h
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 1 vanata mare
- 1 lingura pasta de susan (tahini)
- 1-2 linguri iaurt grecesc
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita sumac
- sare
Spalam vanata, o coacem si o lasam sa se raceasca. Dupa ce o curatam, o lasam la scurs. Punem toate ingredientele intr-un vas si le mixam pana cand obtinem o pasta nu foarte fina (trebuie sa se simta bucati mici de vanata).
Putem orna salata de vinete cu rodie si fistic proaspat macinat. Servim baba ganoush cu lipie calda.
Mai multe retete specifice bucatariei Orientului Mijlociu, gasiti aici. Una dintre retetele mele preferate este muhammara.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!