Paste cu somon afumat si sos de lamaie si capere – yummy! Ce poate fi mai bun de atat? Sunt gata in mai putin de 30 de minute, numai bine de pregatit dupa o zi de munca.
Durata: 20 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- paste
- 100 gr somon afumat
- 200 ml smantana pentru gatit
- 25 gr unt
- 50 ml vin alb
- sucul de la o lamaie
- 1 legatura marar
- 2 lingurite capere
- 3-4 catei de usturoi
- sare, piper
Pentru inceput punem pastele la fiert. Mie imi place sa folosesc tagliatelle. Lasam pastele sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp pregatim sosul. Topim untul intr-o oala. Adaugam usturoiul tocat marunt si il lasam sa se caleasca aproximativ 1 minut. Adaugam caperele. Mai lasam sa se caleasca inca un minut. Turnam vinul si sucul de lamaie. Lasam sosul sa scada la jumatate. Adaugam smantana pentru gatit. Sosul trebuie sa scada la 1/3, pana cand se ingroasa putin. Adaugam somonul afumat, taiat in fasii si lasam sosul sa mai fiarba 1-2 minute. Adaugam sare si piper proaspat macinat. Tocam marunt mararul si il punem in sos dupa ce l-am luat de pe foc.
Si am pregatit masa si pentru aceasta seara: paste cu somon afumat. Nu ai cum sa nu le iubesti.
Mai multe retete cu somon gasiti aici.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!