Anul acesta cel mai probabil nu voi mai ajunge in Grecia, asa ca am decis sa aduc putin din atmosfera de acolo la mine acasa. Cum? Cu vinete la cuptor cu branza feta, rosii si bineinteles mirodenii grecesti. Am mai pus felii de paine unse cu ulei de masline si usturoi si totul a fost delicios!

Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 150 gr branza feta
- 1 vanata
- 1 rosie mare
- 100 gr masline
- 1 fir usturoi verde
- 1 rdei iute (optional)
- 1 lingurita mix de condimente grecesti
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita otet balsamic
- piper
Incingem cuptorul la 200ºC.
Spalam vanata si o taiem in felii groase de jumatate de centimetru. Ungem o tava cu putin ulei de masline si asezam feliile de vanata. Tocam rosia in cubulete, iar usturoiul foarte fin.
Punem pe fiecare felie de vanata branza feta, rosii si usturoi. Putem adauga si putin ardei iute. Stropim fiecare felie de vanata cu otet balsamic si ulei de masline. Asezonam cu mixul de condimente grecesti si piper. Avand in vedere ca branza feta este sarata, nu mai este nevoie sa mai adaugam sare. Asezam din loc in loc maslinele – eu am avut un mix de masline picante.
Eu am mai pus in tava si niste felii de paine unse cu ulei de masline si usturoi.

Introducem tava la cuptor si lasam vinetele sa se coaca timp de 15-20 de minute.
Mai multe retete pe baza de vinete gasiti aici. Printre preferatele mele sunt lasagna cu ciuperci si vinete si moutabal.


Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!