Dulce si aromat, acest strudel cu mere si pere este o minunatie. Si daca il serviti cu sos de vanilie, in mod cert veti mai cere o portie!
In cazul in care aveti aluatul foietaj, este o reteta foarte usor de pregatit. Eu va recomand sa incercati reteta cu aluat foietaj facut de voi si nu cumparat, intrucat rezultatul este mai gustos.
Durata: 45 min
Portii: 4 strudele
Ingrediente:
- 250 gr aluat foietaj
- 2 mere medii
- 1 para
- 2 linguri zahar brun
- ¼ lingurita mix mirodenii (scortisoara, ghimbir, nucsoara, cardamon)
- 1 lingura unt
- 1 ou pt uns
Incalzim cuptorul la 190ºC. Curatam fructele de coaja si le taiem cubulete. Incingem un vas non-aderent si topim untul. Adaugam fructele impreuna cu zaharul si mirodeniile si amestecam. Le lasam la foc mic pentru aproximativ 20 de minute, cand nu mai au suc si incep sa se caramelizeze.
Punem faina suficienta pe blatul pe care vom lucra, astfel incat sa nu se lipeasca aluatul. Aluatul foietaj trebuie sa fie de abia scos de la frigider. pe masura ce se incalzeste, se lucreaza mai greu cu el si se lipeste. Intindem aluatul cu facaletul intr-o foaie subtire, groasa de cativa milimetri. Taiem foaia de aluat in 8 dreptunghiuri.
Intr-o tava asezam hartie de copt si asezam 4 dreptunghiuri. Intr-un castronel batem oul si ungem cu pensula toate cele 8 dreptunghiuri. Acest lucru, va ajuta sa sigileze cele doua foi ale strudelului. Punem cate 1-2 linguri (in functie de cat de mare e strudelul) de compozitie in cele patru dreptunghiuri. Deasupra asezam dreptunghiurile ramase. Cu o furculita sigilam bine marginile strudelului, ca in poza.
Ungem strudelele cu ou, iar cu un cutit facem mici crestaturi. Presaram putin zahar brun pe deasupra. Introducem tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, cand vor fi aurii.
Mie imi place sa mananc acest strudel cu mere si pere alaturi de sos de vanilie, sau inghetata de vanilie.
Mai multe deserturi cu aluat foietaj gasiti aici.
Pofta buna!
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.