Nu stiu cum sunteti voi, insa mie mi se intampla des sa ma trezesc ca nu mai pot de foame si nu am nimic pregatit de mancare. In asemenea situatii de criza, trebuie sa pregatesc ceva foarte rapid. Pestele este mereu o varianta buna. Aveam niste cartofi dulci si niste spanac in frigider si m-am pus pe treaba. Meniul de pranz: file de pastrav cu spanac si piure de cartofi dulci.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
Pastrav
- 2 fileuri de pastrav
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
Spanac
- 200 gr spanac proaspat
- 20 gr unt
- 2-3 catei de usturoi
- sare
Piure de cartofi dulci
- 500 gr cartofi dulci
- 50 ml apa
- 50 gr unt
- sare
Mai intai incepem sa pregatim piureul de cartofi dulci, intrucat dureaza cel mai mult. Spalam si curatam cartofii dulci. Ii feliem in rondele de aproximativ jumatate de centimetru, pentu a fierbe mai repede. Punem feliile de cartofi intr-o oala si le acoperim cu apa. Lasam cartofii la fiert pana cand se inmoaie.
Transferam cartofii intr-un blender, adaugam 50 ml din apa in care au fiert si 50 gr de unt. Mixam pana cand obtinem un piure foarte fin. Adaugam sare dupa gust.
Spalam spanacul si il scurgem bine de apa. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie. Zdrobim usturoiul si il calim aproximativ 1 minut. Adaugam spanacul si il lasam sa se gateasca 1-2 minute la foc puternic, pana cand nu mai este deloc apa in tigaie.
Intr-o alta tigaie pregatim fileurile de pastrav. Incingem uleiul de masline. Spalam pestele si il uscam cu un servet pentru a inlatura excesul de apa. Asezonam fileurile cu sare si piper. Punem fileul de peste cu pielea in jos in tigaia bine incinsa. Gatim fileul pe partea aceasta timp de aproximativ 3-4 minute, pentru a deveni pielea crocanta si aurie. Intoarcem fileul de pastrav pe cealalta parte si il mai lasam max. 1 minut.
In functie de cat de tare va este foame, poate mai alocati cateva minute si pentru un plating frumos. 🙂
Mai multe retete pe baza de peste gasiti aici. Printre preferatele mele sunt somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere si saramura de scrumbie de Dunare.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!