Asa cum ar spune Joey din Friends: dovlecel – bun, somon – bun, sos de lamaie si capere – buuun! Ce sa nu iti placa la aceasta reteta? 🙂
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 100 gr somon afumat
- 200 ml smantana pentru gatit
- 25 gr unt
- 50 ml vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- sucul de la o lamaie
- 2 lingurite capere
- 3-4 catei de usturoi/ 2 fire de usturoi verde
- sare, piper
Topim untul intr-o oala. Adaugam usturoiul tocat marunt si il lasam sa se caleasca aproximativ 1 minut. Adaugam caperele, vinul si sucul de lamaie. Lasam sosul sa scada la jumatate. Adaugam smantana pentru gatit. Sosul trebuie sa scada la 1/3, pana cand se ingroasa putin. Punem somonul afumat, taiat in fasii si lasam sosul sa mai fiarba 1-2 minute. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Este posibil sa nu fie nevoie sa mai adaugati sare, intrucat somonul afumat si caperele sunt deja sarate.
Cat timp se pregateste sosul, putem sa ne pregatim de courgetti (spaghetti de dovlecel). Dovlecelul trebuie sa fie tare si nu foarte mare pentru a incapea in spiralator. Spalam bine dovlecelul si nu inlaturam coaja. Folosim un spiralator de legume pentru a obtine courgetti.
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie. Adaugam courgetti si le lasam max. 1 minut la calit, pentru a nu se inmuia prea tare. Vrem sa fie doar putin moi.
Asezam courgetti intr-o farfurie si turnam deasupra somonul afumat cu sos de lamaie si capere. Yummy!
Mai multe retete cu somon gasiti aici. Cateva dintre retetele mele preferate: somon la cuptor cu ghimbir si usturoi, somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere si minitarte cu somon si sparanghel.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!