Lamai murate

Daca va intrebati cum am ajuns sa fac aceasta reteta, raspunsul este simplu: am comandat doua lazi de fructe, printre care si 4 kilograme de lamai. Am baut limonada cateva zile la rand si totusi parca nu se terminau. De cativa ani doream sa imi cumpar acel vas marocan, tagine si am tot amanat. Acum am un motiv serios 🙂 . Am atatea lamai murate, incat cred ca voi putea gati retete marocane timp de 3 luni.

lamai murate

Durata: 15 min, plus o luna pentru fermentare

Dificultate: usoara

Ingrediente:

  • 10 lamai
  • sucul de la 2-3 lamai
  • 10 linguri de sare mare

Pentru aceasta reteta am folosit un borcan de 1.6 litri. In primul rand il spalam si il sterilizam 15-20 de minute in cuptor la 150°C.

Lamaile le spalam si le stergem cu un servet. Eu am avut mai multe lamai bio netratate. Taiem lamaia pe lung, in cruce, insa fara a o desface la capat. Umplem fiecare lamaie cu cate o lingura de sare.

Punem lamaile in borcan si le indesam foarte bine, astfel incat sa ramana foarte putin spatiu intre ele.

Suplimentam cu suc de lamaie pana cand acoperim toate lamaile.

Inchidem borcanul etans si il tinem la loc racoros. Lamaile vor fi gata in aproximativ o luna.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!