Am inceput sa mananc cartofi dulci de putin timp, iar cel mai mult imi plac sub forma de piure. Mi se pare foarte buna combinatia de piure de cartofi dulci cu pastrav, somon sau piept de rata.
Durata: 30 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 500 gr cartofi dulci
- 50 ml apa
- 50 gr unt
- sare
Spalam si curatam cartofii dulci. Ii feliem in rondele de aproximativ jumatate de centimetru, pentu a fierbe mai repede. Punem feliile de cartofi intr-o oala si le acoperim cu apa. Lasam cartofii la fiert pana cand se inmoaie.
Transferam cartofii intr-un blender, adaugam 50 ml din apa in care au fiert si 50 gr de unt. Mixam pana cand obtinem un piure foarte fin. Adaugam sare dupa gust.
Va recomand sa incercati si piureul de pastarnac. Eu personal, m-am indragostit de el.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!