De cand am invatat sa fac aluat foietaj, am incercat mai multe retete. Desertul meu preferat cu aluat foietaj va ramane strudelul cu mere. In top 3 clar se regaseste si acest desert: pere cu vin in aluat foietaj. Mi se pare un desert foarte delicat, ideal pentru cinele in familie.
Durata: 50 min
Dificultate: medie
Portii: 4
Ingrediente:
- 250 gr aluat foietaj
- 2 pere
- 250 ml vin rosu sec
- 5 linguri zahar brun
- Sucul de la o portocala
- ¼ lingurita scortisoara
- ¼ lingurita cardamon
- 1 ou pt uns
Punem intr-o oala vinul, 3 linguri de zahar, sucul de portocale si mirodeniile. Lasam sa fiarba cateva minute.
Curatam perele, le taiem in doua, pe lung si scoatem samburii. Punem perele in oala si acoperim cu un capac. Lasam perele sa fiarba timp de 20-30 de minute, astfel incat sa se inmoaie putin. Din 5 in 5 minute intoarcem perele, astfel incat sa se coloreze uniform.
Incalzim cuptorul la 190ºC. Tapetam cu faina blatul pe care vom manevra aluatul. Intindem aluatul si il impartim in 4 patrate. Taiem cate un L pe marginile patratului. Aveti grija sa nu taiati de tot aluatul. Luam cate un colt si il duce in directia opusa. Punem aluatul intr-o tava.
Scoatem perele si le feliem. Asezam cate o jumatate de para in mijloc. Ungem cu ou aluatul. Presaram zahar (2 linguri) peste pere.
Introducem tava la cuptor. Lasam perele sa se coaca timp de 20 de minute.
Mie imi place sa mananc aceste pere cu vin in aluat foietaj cu sos de vanilie, sau inghetata de vanilie.
Mai multe deserturi cu aluat foietaj gasiti aici.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!