Salată tabbouleh (salată de pătrunjel)

Primăvara înseamnă neapărat salată de pătrunjel, iar dacă este proaspăt cules din grădină, salată va avea un gust și mai bun! Daca tot am avut ziua nepoatei și am pregătit mai multe aperitive cu specific libanez, bineînțeles că nu putea să lipsească de pe masă și salata tabbouleh, sau salata de pătrunel. Mie nu prea îmi place bulgurul, așa că am decis să nu îl folosesc în rețetă. Puteți adăuga 50 de grame de bulgur, quinoa sau chiar couscous, în funcție de preferințe.

Durată: 30 min

Dificultate: ușoară

Porții: 4 porții

Ingrediente:

  • 4 legături mari de pătrunjel
  • 250 gr roșii
  • 2 fire ceapă verde
  • câteva frunze de mentă
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 25 ml ulei de măsline
  • sirop de rodie (opțional)
  • 1/4 linguriță piper
  • 1/2 linguriță sare

Amestecăm într-un castronel sucul de lămâie cu uleiul de măsline, menta mărunțită, piperul proaspăt măcinat și sarea. În cazul în care vreți să folosiți bulgur, după ce îl fierbeți, îl amestecați cu dressingul și apoi pregătiți restul ingredientelor.

Spălăm roșiile și le tocăm în cubulețe foarte mici. Le punem într-o sită și le lăsăm la scurs, întrucât nu ne dorim o salată care băltește.

Spălăm pătrunjelul și ceapa, le scurgem bine de apă și le tocăm foarte fin.

Amestecăm într-un castron toate ingredientele și mai adăugăm sare dacă este nevoie. Mie îmi place să pun și o lingură de sos de rodie la final și câteva boabe de rodie. Puteți servi salata imediat, însă parcă are un gust mai bun după ce a stat măcar 30 de minute la frigider.

Cu ce mâncăm salata tabbouleh? Lista este foarte lungă, însă vă las mai jos câteva variante.

Poftă bună!