Piept de curcan cu lemongrass si ghimbir este o reteta foarte fresh si cu arome asiatice puternice.
Durata: 1h
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 400 gr piept de curcan
- 1 bat de lemongrass
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 fir usturoi verde
- 1 fir ceapa verde (partea alba)
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura suc de lamaie/ lime
- 1 lingurita zahar brun
- chilli (optional)
- orez salbatic
- menta proaspata
Taiem pieptul de curcan in felii subtiri. Batem batul de lemongrass cu partea tocita a lamei cutitului, astfel incat sa eliberam aromele si il tocam marunt. Mixam la blender lemongrass, ghimbirul, usturoiul, ceapa, sosul de soia, sucul de lamaie si zaharul. In cazul in care va place sa fie picanta mancarea, adaugati si putin chilli. Turnam marinada obtinuta peste pieptul de curcan. Amestecam bine si lasam carnea la marinat pentru cel putin 30 de minute, la frigider. Puteti sa o lasati si peste noapte, in functie de cat timp aveti la dispozitie.
Incingem o tigaie si punem pieptul de curcan. Il lasam sa se gateasca 10-15 minute, pana cand se rumeneste. Gustati carnea si vedeti daca mai este nevoie sa adaugati sare. Este posibil sa nu mai fie nevoie, in cazul in care sosul de soia este foarte sarat. Intre timp fierbem orezul salbatic.
Data viitoare cand va este pofta de o mancare cu influente asiatice, trebuie sa incercati piept de curcan cu lemongrass si ghimbir. Puneti deasupra si cateva frunze de menta sau coriandru, atunci cand serviti.
Puteti face marinada aceasta si in cazul in care vreti sa pregatiti pieptul de curcan la cuptor sau pe gratar.
Pentru meniul complet, va recomand si o tarta cu lemongrass si mango. Serviti alaturi si o socata de casa.
Mai multe retete cu carne de curcan gasiti aici.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!