Batoane cu fulgi de ovaz si fructe uscate

De ce sa nu incerci sa le faci acasa cand sunt asa de usor de pregatit – batoane cu fulgi de ovaz si fructe uscate sau in orice combinatii doresti. 🙂

De multe ori imi cumpar batoane cu cereale cand sunt la birou, asa ca am zis ca nu este o idee rea sa incerc sa le fac acasa, mai ales ca imi plac la nebunie. And guess what? Sunt gata foarte repede! Pentru inspiratie, am folosit o reteta propusa de Anna Olson.

Durata: 30 minbatoane cu fulgi de ovaz si fructe uscate

Dificultate: usoara

Portii: 1 tava 20×35 cm

Ingrediente:

  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 50 gr migdale
  • 50 gr nuci
  • 50 gr seminte de dovleac
  • 40 gr merisoare
  • 40 gr stafide
  • 4 linguri miere
  • 3 linguri ulei de cocos

Incalzim cuptorul la 180ºC. Asezam fulgii de ovaz intr-o tava si ii rumenim pentru aproximativ 10 minute. Intr-o tigaie rumenim nucile si migdalele pentru cateva minute, dupa care le tocm putin cu cutitul.

Intr-o oala punem mierea si uleiul de cocos. Lasam la foc mediu pana cand se topeste uleiul de cocos. Amestecam bine bine batoane cu fulgi de ovaz si fructe uscateintr-un castron toate ingredientele.

Intr-o tava punem hartie de copt. Turnam compozitia obtinuta si presam bine cu lingura. Introducem tava la cuptor pentru putin timp, doar 10-15 minute, cand incepe sa se rumeneasca pe margini.

Lasam compozitia sa se raceasca complet si de abia apoi taiem cu un cutit batoanele.

Super simplu de facut si absolut delicioase. Fie ca le mancati la micul dejun, ca snack intre mese sau o gustare inainte de sala, trebuie sa incercati si voi sa faceti aceste batoane cu fulgi de ovaz si fructe uscate!

Astept sa imi spuneti in ce combinatii le-ati pregatit. Va propun sa adaugati si fructe goji sau poate chiar si niste ciocolata.

Si daca v-au placut la nebunie aceste batoane cu cereale, incercati si briosele cu fulgi de ovaz si afine. Yummy!

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy