Sunt sincera cand spun ca nu m-a impresionat niciodata prajitura negresa pana cand nu am incercat aceasta reteta. Negresa glazurata are un blat foarte pufos, iar siropul de ciocolata ii da un gust foarte aromat si puternic. Este reteta perfecta pentru iubitorii de ciocolata.
Durata: 45 min
Dificultate: medie
Portii: 12
Ingrediente:
Blat
- 250 ml lapte
- 125 gr unt la temperatura camerei
- 5 linguri zahar brun
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 ou
- 100 gr faina
- 50 gr cacao
- 1 pliculet praf de copt
- 1 praf de sare
Glazura
- 50 gr ciocolata amaruie
- 75 gr ciocolata cu lapte
- 1 lingura unt
- 5 linguri lapte
- 1 pliculet zahar vanilat
Incalzim cuptorul la 180º C. Incepem prin a pregati compozitia pentru blat. intr-un castron frecam bine untul cu zaharul pana cand se topeste tot zaharul. Adaugam oul, laptele si sarea si amestecam pana cand se omogenizeaza. Cernem faina impreuna cu praful de copt si le includem in compozitie. La final, compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai groase.
Turnam compozitia intr-o tava in care am asezat hartie de copt. Eu am folosit o tava rotunda de 25 cm cu fundul detasabil. Introducem tava la cuptor pentru 25-30 de minute. In momentul in care introducem o scobitoare in blat, aceasta trebuie sa iasa curata.
Lasam tava deoparte, fara sa scoatem blatul si pregatim sosul. Pe baie de aburi topim ciocolata, untul, laptele si zaharul si amestecam pana se omogenizeaza. Intepam din loc in loc blatul cu un bat de chibrit. Turnam deasupra blatului sosul si nivelam.
Lasam negresa la racit, timp in care glazura se va mai intari.
Tips & tricks
- Decoreaza negresa cu rodii pentru un gust dulce-acrisor;
Poate nu stiai:
Ciocolata
- Conform neurologului Will Clower, daca vei manca o tableta de ciocolata cu 20 de minute inainte de masa, si una la 5
minute dupa, vei reduce pofta de mancare cu 50% - Conform unui studiu finlandez, ciocolata reduce stresul la femeile insarcinate, iar acestea zambesc mai mult decat cele care nu consuma ciocolata;
Pofta buna!