Aluat pentru pizza cu faina integrala

Pot spune ca deja a devenit o pasiune pentru mine sa fac pizza acasa. Cel mult o data la doua saptamani mancam pizza facuta in casa si nu ma pot satura, mai ales ca ai atatea optiuni.

Durata: 3h 30

Dificultate: medie

Portii: 2 pizza cu diamentrul de 30 cm

Ingrediente:

  • 340 gr faina integrala de grau
  • 225 gr apa
  • 5 gr drojdie uscata
  • 7 gr sare

Cernem faina. Eu am folosit faina ecologica integrala Terra Natura. Intr-un bol amestecam bine apa, drojdia si jumatate din cantitatea de faina. Acoperim bolul cu o folie de plastic sau un servet de bucatarie si lasam aluatul la dospit aproximativ o ora. Adaugam restul de faina si sarea si framantam aluatul 6-7 minute. Eu am folosit robotul pentru a framanta. Aluatul va fi putin lipicios la final.

Ungem un castron cu putin ulei de masline. Punem aluatul in bol si il acoperim. Lasam aluatul sa creasca aproximativ o ora.

Dupa o ora, impaturim aluatul in 3 si il punem inapoi in bol, cu partea impaturita in jos. Acoperim si mai lasam aluatul la dospit pentru inca o ora.

Impartim aluatul in doua si ii dam forma unei bilei. Putem folosi aluatul acum pentru a face pizza, sau il putem acoperi cu folie de plastic si il tinem la frigider timp de maximum 3 zile.

Acum nu mai ramane decat sa va alegeti topping-urile preferate. Eu incalzesc de obicei cuptorul la 220-240ºC, intind aluatul pe o hartie de copt si apoi il pun pe caramizi sau pe gratarul de la cuptor. Pizza va fi gata in 10-15 minute.

In ultima perioada imi place pizza bufala sau pizza cu mozzarella si rucola. Va recomand sa le incercati.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!